sobota 24. marca 2012

Bruno Ferrero

Rany


V jeden horúci letný deň si chlapec išiel zaplávať do rybníka neďaleko domu.
Matka ho videla z okna, no zrazu s hrôzou zbadala, že sa k nemu približuje aligátor. Utekala k dieťaťu a zo všetkých síl na neho kričala.
Chlapec hneď začal plávať k svojej mame. Chytila ho za ramená práve vo chvíli, keď sa mu aligátor zahryzol do nôh.
Aligátor bol silnejší, ale mama bola odhodlanejšia.
Sused začul krik, pribehol k rybníku, vystrelil na aligátora a zabil ho. Chlapec bol zachránený. Mal vážne zranenia, ale postupne sa z nich zotavil a začal chodiť.
Keď ho neskôr požiadali, aby ukázal jazvy, chlapec zdvihol nohavice. No vzápätí si vysukal aj rukávy a ukázal ďalšie jazvy. Spôsobili ich mamine nechty, keď ho vtedy zo všetkých síl držala.

„Večer v ten istý prvý deň v týždni, keď boli učeníci zo strachu pred Židmi zhromaždení za zatvorenými dverami, prišiel Ježiš, stal si doprostred a povedal im: ‚Pokoj vám!‘ Ako to povedal, ukázal im ruky a bok. Učeníci sa zaradovali, keď videli Pána. A znova im povedal: ‚Pokoj vám! Ako mňa poslal Otec, aj ja posielam vás.‘ Keď to povedal, dýchol na nich a hovoril im: ‚Prijmite Ducha Svätého. Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané.‘ Tomáš, jeden z Dvanástich nazývaný Didymus, nebol s nimi, keď prišiel Ježiš. Ostatní učeníci mu hovorili: ‚Videli sme Pána.‘ Ale on im povedal: ‚Ak neuvidím na jeho rukách stopy po klincoch a nevložím svoj prst do rán po klincoch a nevložím svoju ruku do jeho boku, neuverím.‘ O osem dní boli jeho učeníci zasa vnútri a Tomáš bol s nimi. Prišiel Ježiš, hoci dvere boli zatvorené, stal si doprostred a povedal: ‚Pokoj vám!‘ Potom povedal Tomášovi: ‚Vlož sem prst a pozri moje ruky! Vystri ruku a vlož ju do môjho boku! A nebuď neveriaci ale veriaci!‘ Tomáš mu odpovedal: ‚Pán môj a Boh môj!‘(Jn 20, 19-28)

2 komentáre:

heluska povedal(a)...

nádherné a poučné, rada chodím na tvoju stránku

Michal Pekara povedal(a)...

Díki :)